Houtkeverbestrijding
Veel houtkeverplagen blijven jarenlang verborgen, met als gevolg wijdverspreide en ernstige schade. Zodra u denkt dat u een houtkeverprobleem heeft, is het belangrijk om snel actie te ondernemen en de houtkevers te bestrijden.
Ideale leefomgeving
De houtkever zelf eet geen hout en leeft bovendien maar twee weken. In deze weken heeft hij maar één doel: zich voortplanten. De larve van de houtkever is zeer vraatzuchtig en kan vijf jaar oud worden voor de verpopping plaatsvindt. In die periode kunnen de larven een enorme hoeveelheid hout aanvreten.
Houtkevers leggen na paring tot 200 eitjes in naden van het hout. De larven komen na enkele weken uit. Ze boren zich in het hout, maar blijven de eerste tijd nog vlak onder het oppervlak zitten. Na een paar jaar knaagt de larve zich dieper in het hout. Naaldhoutsoorten zoals vuren en grenen zijn populair bij de larven. Dus ook kunstwerken, tuinhuisjes, kasten en ander houten voorwerpen zijn niet veilig voor de larven van de houtkever.
Houtkeverbestrijding
Als u constateert dat er houtkevers in het hout aanwezig zijn, kunt u het beste contact opnemen met een professionele bestrijder. Dit bestrijdingsproces vereist vakmanschap. Als u twijfelt of u te maken heeft met houtkevers, neem dan ook gerust contact met ons op. Wij doen graag een vrijblijvende inspectie.