Vaak voorkomende vochtproblemen
Opstijgend vocht
Binnenmuren aangetast door opstijgend vocht zien er niet uit. Dit ‘opstijgend vocht’ is water die optrekt uit de grond. De muur werkt dan als een spons en absorbeert het grondwater. Vervolgens verspreidt dit opstijgend vocht zich door middel van de poriën in het metselwerk doorheen de muur, naar boven toe. Opstijgend vocht kan allerlei gevolgen hebben: behangpapier dat onderaan of bovenaan loskomt en opkrult, natte muren, loskomende verf of plinten.
Condensatie
Condensatie in uw huis heeft als gevolg natte muren en vochtige plafonds, wat op zijn beurt andere kwalijke problemen met zich meebrengt.
Hoe ontstaat condensatie?
- Vocht die wij creëren door te koken, ons te wassen, te zweten, enz.
- Vochtinsijpeling of regeninval door kapotte dakbedekking of een lek.
- Opstijgend vocht
- Gebrekkige isolatie
- Slechte ventilatie
De natte lucht die vrijkomt in de ruimte condenseert en daalt neer op ‘koudebruggen’. Dit zijn plekjes in huis waar de isolatie gebrekkig is of er een opening is en dus kou de woning binnenkomt en warmte de woning verlaat. Een koudebrug vind je vaak bij raam- en deurlijsten, in hoeken van de kamer, enz.
Behandelen van een vochtprobleem!
Vochtproblemen zijn erg vervelend. Het zijn trage, sluipende vernielers van uw interieur die ook heel wat andere problemen met zich meebrengen zoals schimmels, zwammen of ongedierte. De zwam of schimmel is vaak het eerste zichtbare teken van het vochtprobleem dat al een tijdje sluimert in uw gebouw. Het is mogelijk dat op dit moment de aangerichte schade al erg uitgebreid is en om professionele vochtbestrijding vraagt.
Hoe gaan wij te werk bij de behandeling van een vochtprobleem?
- De oorzaak van het vocht identificeren en die aanpakken
- Bereikbaar maken van de te behandelen zone
- Indien nodig, enkele boringen maken voor de injecties
- Injecteren van de muren met werkzame stoffen
- Indien nodig, het oppervlak ook bespuiten
- Incubatietijd van de werkzame stoffen
In geval van zwammen of schimmel, passen wij een gespecialiseerde behandeling toe.
Wij voorzien een periode van zes weken als incubatietijd. Dit betekent dat na een periode van 6 weken de zwam zou moeten verdwenen zijn. U plaatst bij voorkeur niets tegen of op het behandelde oppervlak om besmetting te voorkomen. U en uw gezin mogen aanwezig zijn in de behandelde ruimten, dit houdt geen risico’s in.
Het is belangrijk een vakkundige diagnose te stellen vooraleer een behandeling te starten. Ons ervaren team is gespecialiseerd in vochtbestrijding, ze beschikken dan ook over de nodige kennis en materiaal om de juiste behandeling voor te schrijven.